#2 Smukke bøger

Sidste år nåede jeg kun et enkelt indlæg om et par af de smukkeste bøger, som jeg ejer. De fleste af dem er langt ældre end mig selv og endda ældre end min mormor på 95. Her har jeg samlet 3 mere fra samlingen og jeg lover højt og helligt at dele langt flere med jer i 2016.

Jeg ved faktisk ikke hvor gammel denne røde bog er. Der er ingen årstal i bogen, hverken som tal eller xx’er, som de jo brugte i gamle dage. Manden bag den var en svensk forfatter og præst og jeg faldt for den pga. guldtrykket på den smukke forside. “Karl Knutssons Bryllup” blev oprindelig udgivet i 1884 og der er en stor sandsynlighed for, at det er netop den udgave, som står beskrevet på Danskforfatterleksikon.dk. Sidetallene passer og en dag må jeg få det undersøgt.

Denne bog er af Jonas Lie og hedder “Den Fremsynte”. Oprindelig blev den udgivet med samme titel i Norge i 1870, da Jonas Lie var en norsk dramatiker, poet og forfatter. Min udgave af bogen er fra 1882 og den har de smukkeste guldsider, som kan ses på alle tre sider af bogen. Guldtrykket foran faldt jeg bestemt også for, da jeg så denne bog og den måtte med hjem med det samme.

Ovenstående er af samme forfatter og blev oprindelig udgivet 1874. Min udgave med det smukkeste skib er fra 1876 og dermed nok en af de første danske udgaver af denne bog. Jeg kommer måske aldrig til at læse den grundet bogstaverne, men den var for smuk til at efterlade hos antikvaren. Jeg håber, at i har nydt synet af disse skatte i min samling og jeg håber på en dag at se jeres ældste bøger på jeres blogge.

Reklamer

One thought on “#2 Smukke bøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s