#1 Boglige bekendelser

1. Harry Potter læste jeg først i sommeren 2011, da jeg var 21 år. Jeg havde ikke haft den store interesse tidligere, og både min bror (som normalt ikke læser romaner) og min mormor læste dem begge, da de først blev populære. Jeg begyndte at læse dem, da jeg på litteraturhistorie kom til at sige det til et par stykker og reaktionen var: Du læser litteraturhistorie og du har aldrig læst Harry Potter – det er underligt – hvorfor? For at stoppe de spørgsmål tænkte jeg: Hmm, jeg kan give dem en chance i en sommerferie. Resultatet blev: Jeg læste hurtigere end nogensinde før og fik min kæreste (som også aldrig havde læst dem) til at læse dem. Ja, vi er lidt nørdede til tider.

2. Jeg har boet i England, læst bøger af Brontë-søstrene og generelt anglofil. Men jeg har aldrig læst noget af Jane Austen. Til trods for at jeg ejer 5 bøger og har set flere af filmatiseringerne flere gange. Samt Austen-serierne på Youtube.

3. Jeg har det med at blive forvirret hvis jeg læser mere end én bog af gangen. Dog er jeg blevet bedre til det i løbet af 2014, men antallet af bøger, som jeg aldrig har færdiggjort, er ikke ret højt. Hvis jeg går i stå, holder jeg oftest en pause, læser noget andet og vender så tilbage til den.

4. Jeg er KÆMPE fan af genbrugsbutikker, når jeg vil forkæle mig selv med en bog eller to. I sommers gik en eksamen rigtig godt og jeg endte med at købe 16 bøger i Vangsgaards inde i København – men de kostede kun 5 kroner stykket, så havde svært ved at begrænse mig.

5. Når jeg køber nye bøger, er jeg lidt mere kritisk. Jeg vil helst gerne kende lidt til bogen eller forfatteren og jeg vil helst ikke betale alt for meget. Ofte ender jeg med at købe bøger online – dog er Politikens Boghal en af de steder, jeg altid smutter forbi, når jeg er inde i selve byen. Jeg elsker dog at læse på engelsk, og derfor går jeg tit ind i boghandlere for at se på bøger, skrive dem ned i en lille notesbog og putte dem på online ønskelister.

Indlægget har jeg tidligere udgivet på min nu nedlagte blog, Words by a crafty bibliophile, hvor jeg skrev det på engelsk.  
Reklamer

3 thoughts on “#1 Boglige bekendelser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s